'Rebel Syrië eet hart regeringssoldaat'

Human Rights Watch is in bezit gekomen van een video waarin een Syrische rebellencommandant de borstkas van een dode regeringsmilitair opensnijdt en het hart en de lever verwijdert. Hij steekt het hart in zijn mond en lijkt er een hap uit te nemen. HRW spreekt van een oorlogsmisdrijf.

De man wordt in de video Abu Sakkar genoemd. Zodra hij de organen heeft verwijderd zegt hij in de camera: "Ik zweer bij Allah, soldaten van Bashar, jullie honden - we zullen jullie harten en levers verslinden! Takbir! Allah is machtig! O, helden van Baba Amr, slacht de alawieten en verwijder hun harten en verslind ze!"

HRW gaat ervan uit dat het inderdaad om een commandant gaat die zich Abu Sakkar noemt. Dat zou de alias zijn van een voormalige bevelhebber van de Al-Farouq Brigade uit de wijk Baba Amr in de stad Homs.

Deze Abu Sakkar duikt ook op in een video waarin hij sjiitische dorpen in Libanon met raketten onder vuur neemt. In een andere video staat hij bij de lijken van wat hij Hezbollah-strijders noemt.