Anouk naar finale songfestival?

De dag die je wist dat zou komen is eindelijk hier. Vandaag is de dag waar Songfestivalfanaten al het hele jaar naar uitkijken. Gaat Anouk door naar de finale van het songfestival?

Anouk zal bij de beste tien van de zestien acts moeten behoren om naar de finale te gaan. Mocht dat gebeuren dan zal Nederland voor het eerst sinds 2004 weer eens in de finale zijn te vinden. In dat jaar vertegenwoordigde Re:Union ons land voor het laatst in de eindstrijd van het liedjesfestijn.

Voor de fans van het festival is het erop of eronder. Anouk wordt door vele gezien als dé kans om Nederland weer eens in de finale te krijgen. Als het aan de aanwezige pers in Malmö ligt zal het de Haagse zangeres wel lukken. Zij plaatsen Nederland in de top 5 vlak achter topfavorieten Denemarken en Oekraïne.

Birds is het nummer waarmee Nederland wordt vertegenwoordigd. Het nummer kan al sinds de presentatie in maart rekenen op verdeelde reacties. Zo noemt de een het nummer te traag en saai voor het festival. Terwijl anderen het juist een opvallend nummer vinden tussen de vele klonen van het winnende liedje van vorig jaar, Euphoria. Volgens Songfestivalkenner Cornald Maas is het in ieder geval de "beste inzending ooit".

Songfestivalfans op het FOK!forum zien de avond vol goede moed tegemoet. "Als ik realistisch denk, heeft ze zeker een kans, een grote zelfs. Maar dit is het Eurovisie Songfestival. Dat is een hysterische fantasiewereld met reuzen en glitter waar opera-ballads naast Montenegrijnse dubstep-rap staat. Alles kan gebeuren...", aldus een van de fans. Een ander praat alvast een mogelijke domper goed, "En als we niet doorgaan, dan gaan we op naar het tienjarig faaljubileum!".

Het Songfestival is vanavond vanaf 21:00 uur te zien op Nederland 1. Anouk zal als achtste aan de bak moeten, vlak voor de pauze. Of we haar zaterdag terug zien in de finale, zal rond een uur of 11 moeten blijken wanneer de uitslag bekend wordt gemaakt.