'Apple heeft geen zin in een iTunes Windows 8-app'

Volgens recent onderzoek is iTunes één van de meeste gezochte termen in de Microsoft Store. Microsoft heeft daarom aan Apple gevraagd een native app te ontwikkelen voor Windows 8, maar Apple heeft daar momenteel nog geen zin in.

Hoewel de Microsoft Store nog steeds groeit, mist deze nog steeds enkele cruciale apps. Aangezien één van de meest gezochte termen onder andere iTunes is heeft Microsoft aan Apple gevraagd of ze een native app willen maken. Echter, tot op heden heeft Apple hier nog geen gehoor aan gegeven

"Men moet niet verwachten dat er op korte termijn een Windows 8-app van iTunes zal verschijnen. Er is veel vraag naar iTunes en we hebben daarom wel de welkomsmat neergelegd. Het is dus niet zo dat we het niet proberen", aldus Tami Reller, chief financial officer van Microsoft Windows.

In Windows 8 is het mogelijk om programma's als zogenaamde native apps te installeren vanuit de Microsoft Store. Op deze manier start het programma niet meer vanaf de desktop, maar start deze ook echt als een app zoals we dat kennen op telefoons en tablets. Het bijkomende voordeel is dat het ook mogelijk is om native apps te laten werken op de RT-versie van Windows 8, aangezien standaard 32-bit en 64-bit programma's niet ondersteund worden.

Itunes