Hopkins speelt Freddy Heineken

Anthony Hopkins gaat Freddy Heineken spelen in een nieuwe thriller over de ontvoering van de biermagnaat. Dat schrijft de Britse filmsite Screen Daily. Het scenario van de film is gebaseerd op het boek De Ontvoering van Alfred Heineken dat Peter R. de Vries in 1987 uitbracht.

De film over de ontvoering van Heineken in 1983 wordt geregisseerd door Daniel Alfredson. De Zweed heeft in 2010 als regisseur meegewerkt aan de verfilming van de Millenium-trilogie. Heineken werd in 1983 weken vastgehouden in een Amsterdamse loods. Onder meer Willem Holleeder en Cor van Hout werden voor de ontvoering berecht.

De Vries verkocht de rechten van zijn boek aan de Amerikaanse producent Informant Media. Hij liet twee jaar geleden al weten Hopkins graag de rol van Heineken te zien spelen. Vorige maand liet de misdaadjournalist weten dat het scenario klaar is.

Naast de 75-jarige Hopkins, die dit jaar nog te zien was als Alfred Hitchcock in het drama Hitchcock, zouden meer grote namen interesse hebben in de film. De thriller wordt in de herfst opgenomen in Amsterdam en Parijs.

In 2011 speelde Rutger Hauer Heineken in een film over de geruchtmakende ontvoering. De Vries had veel kritiek op de film, die hij ' op veel momenten lachwekkend, ridicuul en stuitend ongeloofwaardig' vond. De misdaadverslaggever heeft altijd benadrukt dat de verfilming van zijn boek een 'echte verfilming' zou worden.


Anthony Hopkins speelt Freddy Heineken (Foto: Novum)