Anouk hoog in Songfestival-polls

Het zou zomaar eens kunnen gebeuren dat Nederland voor het eerst sinds 2004 weer eens in de finale van het Songfestival mag staan. Anouk doet het namelijk opvallend goed in de diverse Songfestival polls.

Als het aan de fans van de 39 deelnemende Songfestival landen ligt zou Nederland een top 10-plaats behalen. Anouk moet alleen topfavoriet Denemarken, San Marino, Noorwegen, Duitsland en Italië voor zich laten gaan. Voor de poll hebben fans punten moeten geven op dezelfde manier als het 'echte' songfestival. De poll bleek in voorgaande jaren dicht bij de voorkeur van de vakjury te liggen.

Volgens de pers van de Songfesival landen zou Anouk aankomende dinsdag wel eens de meeste punten kunnen krijgen. Tijdens de press centre voting kreeg het liedje Birds de meeste stemmen van de aanwezige pers in Malmö.

Ook de bookmakers geven Nederland een kans op een finaleplaats. Een rondje langs de grote gokbedrijven doet vermoeden dat Anouk dinsdag direct doorstroomt naar de finale.

Dinsdag vindt de eerste halve finale, waaraan ook Anouk meedoet, plaats. Aan de twee halve finales doen ieder zestien landen mee. Van elke halve finale stromen er 10 landen door naar de finale op zaterdag 18 mei. Het zou dus zomaar kunnen zijn dat we sinds 2004, toen Re:Union ons land vertegenwoordigde, weer eens in de finale staan.

Birds