Elfsteden Oldtimerrally gaat door ondanks ongeluk

De Elfsteden Oldtimerrally gaat zaterdag door. De vier mensen die vrijdag gewond raakten toen een oldtimer een feesttent in het Friese Wijckel reed, zijn bij kennis en buiten levensgevaar. "Daarom hebben we besloten dat de rally door kan gaan", zegt rallysecretaris Wim Bouland vrijdagavond.

Het ongeval vond plaats aan de Merenstein in Wijckel, waar de feesttent op een campingterrein staat. De oldtimer deed mee aan een rondje dat voorafgaand aan de Elfsteden Oldtimerrally wordt gehouden dat net zou gaan beginnen. Het gaspedaal van de auto zou zijn blijven hangen. Twee mensen raakten ernstig gewond, twee anderen liepen lichte verwondingen op.

De Elfsteden Oldtimerrally is volgens de organisatie het grootste eendaagse oldtimerevenement van Europa. Aan de rally zaterdag, die begint in Wijckel, doen vierhonderd oldtimers en tweehonderd motoren mee. Vanaf de startplaats in Wijckel wordt een route van tussen de 225 en 235 kilometer gereden. De rijsnelheid ligt tussen de 28 en 32 kilometer per uur.