Microsoft kaapt YouTube-app Windows Phone

De digitale oorlog tussen Microsoft en Google heeft zijn volgende punt bereikt. Google wilde geen YouTube-app voor de Windows Phone maken, dus besloot Windows deze zelf maar te maken en te publiceren.

Een paar maanden geleden gaf Google aan geen applicatie voor YouTube te bouwen op de Windows Phone, omdat het mobiele besturingssysteem te weinig gebruikers zou hebben. Reden genoeg voor Microsoft om een eigen applicatie te bouwen voor de populaire videodienst van de zoekmachine.

Dit doet Microsoft echter niet zonder slag of stoot. Zo wordt de applicatie volledig in stijl van het besturingssysteem aangeboden, zullen gebruikers geen advertenties te zien krijgen én krijgen gebruikers de mogelijkheid om video's van YouTube direct te downloaden. Deze punten staan lijnrecht tegenover de gebruiksvoorwaarden van YouTube.

Het is niet de eerste keer dat Microsoft Google en haar diensten aanvalt. Eerder richte het haar pijlen op de maildienst, de vergelijkingsdienst, de zoekmachine en de advertenties van Google. Google sloeg hierop meerdere malen terug door de diensten van Microsoft links te laten liggen.

Submitter:  Bron: Fok.nl