Preview Man of Steel-soundtrack online

Warner Brothers, de filmstudio die volgende maand de Superman-reboot Man of Steel uitbrengt, heeft deze week een preview van de soundtrack van de film online geplaatst. In de preview is van de zeventien tracks van het album steeds een stukje van een minuut te horen.

De score van de film, die wordt geproduceerd door Christopher Nolan, is geschreven door Hans Zimmer, die naast een reeks andere films ook verantwoordelijk was voor de muziek van Nolans Dark Knight trilogie. Zimmer heeft een volledig nieuwe score voor Superman bedacht. Dat betekent dat John Williams' Superman Theme, die in de vorige vijf Superman-films en de serie Smallville is gebruikt om het personage bij te staan, de deur uit is.

De preview geeft een brede indruk van wat Zimmer-fans en filmbezoekers volgende maand kunnen verwachten. Zimmer gaf eerder in een interview al aan dat het muzikaal omlijsten van Superman een ander verhaal is dan het bedenken van een thema voor Batman. Superman is meer heroïsch en minder duister, zo beredeneerde hij. Inderdaad klinkt de preview als een iets lichter album, maar actie-elementen die ook gebruikt zijn in de drie Dark Knight-films zijn ook op dit album terug te horen.


Oordeel zelf: beluister de preview via YouTube

Elders op YouTube is meer van het album te horen, al is dat geen onderdeel van de officiële preview. Herkenbaar in deze track is wel het thema dat in de trailers en tv-spots te horen is, waarvan verwacht kan worden dat dat het hoofdthema van Superman zelf is. Ter vergelijking: dit is de oude score van John Williams.

De soundtrack verschijnt op 11 juni onder het label WaterTower records, de filmmuziek-tak van Warner Brothers. De film verschijnt drie dagen later in de Amerikaanse, en op 20 juni in de Nederlandse bioscopen.