Lawaaimanifestatie in Rotterdam voor Wiels

Antiliaanse organisaties in Nederland houden zaterdag een lawaaimanifestatie in Rotterdam ter nagedachtenis aan de Curaçaose politicus Helmin Wiels. Dat meldde initiatiefnemer Stichting Overlegorgaan Caribische Nederlanders (OCaN) donderdag.

De 54-jarige Wiels werd zondag op het strand van Curaçao doodgeschoten. Hij was de leider van de grootste partij op het eiland, Pueblo Soberano. Zaterdag wordt van 14.00 tot 15.30 uur op het Rotterdamse Zuidplein Laag herrie gemaakt en gespeecht door de Antiliaanse gemeenschap in Nederland.

Wie er -letterlijk- op de zeepkist komt te staan om te spreken, staat nog niet vast. Glenn Helberg, voorzitter van OCaN: "We willen zowel mensen uit de samenleving als hoogwaardigheidsbekleders uitnodigen."

Komende vrijdag vindt op Curaçao al een stille tocht plaats voor Wiels. Helberg: "Wij maken er juist een lawaaimanifestatie van omdat meneer Wiels altijd veel ruchtbaarheid aan zijn meningen gaf. Nu willen wij op eenzelfde manier, met lawaai, ruchtbaarheid geven aan ons verdriet en onze verontwaardiging over zijn dood".

Wanneer de uitvaart van Wiels wordt gehouden, is nog niet bekend.

Lawaaimanifestatie Rotterdam voor Wiels
Lawaaimanifestatie Rotterdam voor Wiels (Foto: ANP)