Automobilist overleden na val van talud

Een automobilist is donderdagochtend van een talud op de A13 bij Rotterdam gereden en honderd meter verder terechtgekomen. De bestuurder raakte zwaargewond en is naar een ziekenhuis gebracht, meldt de politie.

Het ongeluk gebeurde op het Kleinpolderplein rond 07.00 uur. De personenauto kwam van de A13 en wilde via een zogeheten 'fly over' richting Gouda de A20 oprijden. Hoe de auto van de weg kon raken is niet bekend.

De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekend. Waarschijnlijk was de bestuurder de enige inzittende, licht een politiewoordvoerder toe. Voor de zekerheid zoeken duikers van de brandweer in het water van de Schie of er geen andere inzittenden waren.

Door het ongeluk ontstond een gat in de vangrail. In de omgeving van het ongeluk liggen verschillende brokstukken.

De plaats waar het ongeluk plaatsvond op de A13 en de A20 zijn als gevolg van het ongeval in beide richtingen afgesloten. Verkeer wordt geadviseerd om te rijden via de Zuidelijke Ring van Rotterdam.

Update 9.13 uur
In  het ziekenhuis is de bestuurder aan zijn verwondingen overleden, ook is inmiddels duidelijk dat er geen andere inzittenden waren.