Captain America-regisseur gaat voor Gotti-film

Joe Johnston gaat de maffiafilm Gotti: In the Shadow of My Father regisseren. Dat schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter. Johnston is bekend van de superheldenfilm Captain America: The First Avenger. Gotti kwam een paar weken geleden zonder regisseur te zitten, toen Nick Cassavetes zich wegens andere verplichtingen moest terugtrekken.

Travolta speelt in de film de rol van maffiabaas John Gotti Sr. Hij heeft zin in zijn rol. "Ik denk dat Johnston een spannende en frisse visie aan de film toevoegt", zegt de acteur in een verklaring.

Johnston sluit zich daarbij aan. "Ik denk dat we altijd gefascineerd zijn door het personage van buitenstaander", aldus de regisseur. "John Gotti kon een aardige, liefhebbende man zijn, maar tegelijkertijd dodelijk voor zijn vijanden." Johnston is blij met Travolta. "Om het verhaal met hem te kunnen vertellen is de droom van iedere regisseur."

Het filmproject Gotti staat al een paar jaar in de steigers. Vorig jaar was Lindsay Lohan nog aan het project verbonden, maar die is uiteindelijk niet gecast. Ook Joe Pesci was in beeld voor een rol. Naast Travolta is nog geen andere acteur bevestigd voor de maffiafilm.


Captain America-regisseur gaat voor Gotti-film (Foto: Novum)