Elf jaar geëist voor doodschieten Delftenaar

Een 43-jarige man uit Delft gaat als het aan justitie ligt elf jaar de gevangenis in voor het doodschieten van een 38-jarige plaatsgenoot in oktober. Volgens het Openbaar Ministerie heeft hij het slachtoffer opzettelijk van het leven beroofd en is doodslag daarom bewezen.

Het slachtoffer werd op 25 oktober neergeschoten op de galerij voor de flatwoning van de verdachte aan de César Franckstraat. Hij had daar aangebeld omdat hij nog geld van de dader kreeg. Bij de ruzie die ontstond, schoot de man het slachtoffer in zijn borst. Hij overleed korte tijd later aan zijn verwondingen.

De officier van justitie rekent het de man zwaar aan dat hij het slachtoffer doodschoot op de galerij, min of meer in de openbare ruimte. Daarnaast waren onder meer vier kinderen getuige van de schietpartij. Ook gebruikte hij kogels die zware schade aan het menselijk lichaam aanrichten.

Verder neemt het OM het de verdachte kwalijk dat hij na zijn daad is gevlucht. Op zijn vlucht veroorzaakte hij bovendien een verkeersongeval op de A2 waarna hij doorreed. De man is in het verleden al verschillende malen veroordeeld voor bedreigingen en mishandelingen. De rechtbank doet naar verwachting over twee weken uitspraak.