Regisseur Iron Man 3 verfilmt Doc Savage

Shane Black heeft na het immense succes van zijn film Iron Man 3 al een volgende heldenfilm in de pijplijn. Hij heeft getekend voor scenario en regie van Doc Savage, een film over de ontdekkingsreiziger en avonturier met schier bovenmenselijke kracht en intelligentie. Dat schrijft het Amerikaanse filmblad Variety.

Black is al sinds 2010 aan het project verbonden en had het scenario eigenlijk al af. Nu mag hij zijn eigen werk dus ook regisseren. Iron Man 3, dat vorige maand over de hele wereld in première ging, heeft inmiddels ruim zevenhonderd miljoen dollar opgehaald.

Columbia Pictures-directeur Hannah Minghella is erg blij met de aanstelling van Black. "Hij en producent Neal Moritz weten als geen ander wie Doc Savage is en hun kijk op het scenario is geweldig. We kunnen niet wachten om te beginnen en deze film uit te bouwen tot een nieuwe reeks."

Doc Savage werd vooral bekend in de jaren dertig en veertig in stripverhalen en boeken. In de jaren zestig en zeventig verschenen meerdere films met hem in de hoofdrol. Ook tegenwoordig wordt nog regelmatig aan het personage gerefereerd als een gouden standaard van de stoere, onverschrokken held.


Regisseur Iron Man 3 verfilmt Doc Savage (Foto: Novum)