AZ oefende al strafschoppen voor bekerfinale

AZ heeft al op strafschoppen geoefend in de aanloop naar de bekerfinale tegen PSV. Dat zei trainer Gertjan Verbeek van de Alkmaarders dinsdag tijdens de gezamenlijke persconferentie van de twee finalisten. Het lijstje met namen van strafschopnemers heeft Verbeek echter nog niet in zijn hoofd zitten.

Ook AZ-aanvoerder Nick Viergever gelooft dat AZ het PSV donderdag in de Kuip moeilijk kan maken. "Als we een goede dag hebben kunnen we winnen." Voor de 23-jarige Viergever is de bekerfinale het voorlopige hoogtepunt in zijn loopbaan. Hij gaf dan ook aan al met ploeggenoten Roy Beerens en Viktor Elm te hebben gesproken die de beker al eens wonnen met sc Heerenveen.

PSV-aanvoerder Mark van Bommel vindt AZ geen makkelijke tegenstander ondanks de twee ruime zeges van de Eindhovenaren in de competitie (5-1 en 3-1). In beide duels had PSV het volgens Van Bommel niet makkelijk.

PSV kan donderdagavond de tiende KNVB-beker uit de clubgeschiedenis winnen. Daarmee staat de ploeg derde achter Ajax en Feyenoord. AZ won de beker al drie keer.