Cuenca heeft positief advies voor Muniesa en Sergi Roberto

Isaac Cuenca hoopt ook volgend seizoen voor Ajax te spelen. Door blessureleed kwam de Spanjaard dit seizoen slechts drie keer in actie voor de Amsterdammers.

"Ik wil bij Ajax blijven", zegt de buitenspeler in gesprek met El Mundo Deportivo. "Deze club is goed voor mij, want ik heb hier meer kans op speelminuten dan bij Barcelona. Ik weet dat Barcelona een grotere club is, maar ik ben gelukkig in Amsterdam en wil hier ook volgend seizoen spelen."

Cuenca raakte vorig jaar geblesseerd aan zijn knie en hoopte bij Ajax weer wedstrijdrimte op te doen. Maar in Amsterdam kreeg de aanvaller een terugslag. Na twee wedstrijden stond hij weer weken aan de kant. Twee weken geleden maakte hij zijn rentree als invaller tegen NAC Breda. "Mijn knie is nu helemaal in orde en ik zal in de zomer hard blijven werken, zodat ik volgend seizoen mijn beste niveau kan halen."

Volgens de Spaanse krant heeft Ajax interesse in Sergi Roberto en Marc Muniesa. Technisch direceur Marc Overmars en algemeen directeur Michael Kingsbergen bespraken de opties vorige week in Barcelona. Het advies van Cuenca is in ieder geval positief. "Ze moeten zelf beslissen, maar ik zal ze vertellen dat Ajax speelt zoals Barcelona, dat ze hier speelminuten kunnen maken en dat Ajax volgend jaar in de Champions League speelt. Ajax is een goede optie."

De bestuurders van Ajax spraken vorige week dinsdag ook over het verlengen van de verhuurperiode van Cuenca, maar keerden pessimistisch terug naar Amsterdam. Het gaat voor Ajax lastig worden om het financieel rond te krijgen. "Het enige wat ik weet is datgene wat in de Nederlandse media is verschenen. Ik hoop dat de clubs er uit komen."