Zuidam wordt coördinator scouting FC Utrecht

Katwijk-middenvelder Jordy Zuidam wordt coördinator scouting bij FC Utrecht. Dat melden de domstedelingen dinsdag. Door zijn nieuwe baan is hij genoodzaakt een punt te zetten achter zijn actieve loopbaan. De 32-jarige Zuidam speelde de afgelopen twee seizoenen voor Katwijk, waarmee hij eind vorige maand de titel greep in de zaterdagse topklasse.

Zijn belangrijkste opdracht in Utrecht luidt het aansturen en professionaliseren van de scouting. De oud-jeugdinternational was sinds afgelopen zomer al als assistent technisch manager actief bij de huidige nummer vijf van de Eredivisie.

De geboren Utrechter is blij met zijn nieuwe baan. "Een mooie taak aangezien FC Utrecht de ambitie heeft om steeds meer spelers uit de eigen academie te laten doorstromen naar het eerste elftal", zegt Zuidam. "Dat gecombineerd met het versterken van het eerste elftal met spelers van buitenaf, zie ik als een mooie uitdaging."

Voor de 32-jarige Zuidam is de cirkel door zijn terugkeer bij Utrecht al enige tijd rond. Hij vierde grote successen als speler bij de club. Het jeugdproduct won tweemaal de KNVB-beker, twee keer de Johan Cruijff Schaal en bereikte diverse malen Europees voetbal. Zuidam stapte in 2005 over naar Zwolle en sleet vervolgens de rest van zijn profloopbaan in de Jupiler League.