Opgepakte medewerkers coffeeshop weer vrij

De twee beheerders en een personeelslid van een coffeeshop in Maastricht die maandagavond werden opgepakt zijn weer op vrije voeten. Dat bevestigt een woordvoerder van de politie. Zij werden aangehouden omdat in hun zaak, coffeeshop Mississippi, softdrugs aan buitenlanders werd verkocht.

De medewerkers werden even na middernacht vrijgelaten. De handelsvoorraad softdrugs van de coffeeshop werd maandag ook in beslag genomen. Die voorraad wordt vernietigd, meldt de woordvoerder.

Over mogelijke acties dinsdag tegen de coffeeshops wil de politie niets kwijt. "Als wij meer acties gaan houden de komende dagen bij coffeeshops, dan kondigen we dat niet van tevoren aan."

Alleen de op een boot gehuisveste coffeeshop Mississippi is maandag bezocht, bevestigt de woordvoerder. Over het gebied rond die coffeeshop zijn recent de meeste overlastmeldingen binnengekomen, meldt de woordvoerder. Maandagavond leek er sprake van invallen in meerdere coffeeshops, maar daar was volgens de woordvoerder geen sprake van.

Coffeeshops in Maastricht openden zondag weer de deuren voor buitenlanders. Sinds de invoering van de wietpas mag dat niet meer. Burgemeester van Maastricht Onno Hoes waarschuwde donderdag nog dat als de coffeeshops zondag de deuren voor buitenlandse klanten zouden openen, daartegen zou worden opgetreden.