Jochie draait door na Call of Duty-ban

Helaas kunnen we weer een bijzonder incident aan het lijstje van gewelddadige acties naar aanleiding van games toevoegen. Een veertienjarig jochie heeft namelijk zijn moeder vermoord, nadat hij ook geprobeerd heeft haar te verkrachten. De aanleiding voor het incident was dat hij een ban had gekregen in de game Call of Duty.

Het moordwapen, een .22, dat hij gebruikte nadat de verkrachting niet lukte, was een cadeau van zijn ouders dat hij kreeg toen hij elf werd. Na zijn daad belde de jongen 911 en bekende dat hij zijn moeder om het leven had gebracht. "Ik maak geen grapje, ze is dood. Ik heb mijn moeder vermoord met een .22 en ik weet niet waarom ik dit gedaan heb. Ik voel me raar en ik denk dat ik een vorm van ADD heb."

Deze actie zal ongetwijfeld de discussie over games die aanzetten tot geweld flink doen oplaaien en wellicht dat ook de verscherping van de Amerikaanse-wapenwet weer eens ter sprake komt. De advocaten van de jongen zullen in ieder geval proberen hem ontoerekeningsvatbaar te laten verklaren. Daarnaast zal een kinderpsycholoog hem verder onderzoeken of hij nog verdere psychische problemen heeft.

Gretchen Crooks, vermoord door haar zoon om een Call of Duty-ban