Moeder opgelucht nu Lindsay Lohan in kliniek zit

Lindsay Lohans moeder is opgelucht dat de getroebleerde actrice in een afkickkliniek zit. "We zijn blij dat Lindsay is opgenomen en gezond kan worden", vertelde Dina Lohan aan het Amerikaanse entertainmentprogramma Access Hollywood. "Ik kan vannacht weer goed slapen."

Lindsay klopte vrijdag aan bij de Betty Ford-kliniek in Californië, waar ze de komende negentig dagen voor de zesde keer probeert af te kicken. Haar moeder heeft het volste vertrouwen in de 26-jarige actrice. "Dit is de laatste keer", weet Dina zeker. "Ze beloofde toen ze vertrok dat ze dit niet nog eens mis laat gaan."

"Ze staat er nu anders in", vertelde Dina aan entertainmentzender E! "Ze weet nu dat ze hulp nodig heeft. Een verslaving is een ziekte. Ze moet nu gaan genezen." Volgens Dina was Lindsay sowieso van plan weer een afkickpoging te doen. "Ze wilde zich op laten nemen, of dat nou van een rechter moest of niet." Lindsay gooide het in maart op een akkoordje met justitie. Door zich negentig dagen op te laten nemen in een afkickkliniek, ontloopt ze opnieuw de cel.

Lindsay verbleef in 2010 ook al een aantal weken in de Betty Ford-kliniek. Destijds kreeg ze het aan de stok met een van de medewerksters, waardoor ze alleen nog maar meer problemen met justitie kreeg. Daarvoor is Dina dit keer niet bang. "De betrokken medewerkster werkt niet meer in de kliniek", vertelde Dina aan Access Hollywood. Waarom de dame vertrokken is, wilde Lindsays moeder niet loslaten. "Dat is niet aan mij, maar aan de kliniek. Er waren meer problemen."