Justin Bieber en Usher voor miljoenen aangeklaagd

Justin Bieber en Usher worden beschuldigd van diefstal. Biebers hit Somebody to Love zou gestolen zijn van Devin Copeland, die op het podium staat als De Rico. Copeland wil tien miljoen dollar zien van Bieber en zijn mentor Usher, blijkt uit rechtbankdocumenten die in handen zijn van entertainmentzender E!.

Copeland zou in 2008 een album hebben opgenomen met daarop het nummer Somebody to Love. Met die plaat stapte de zanger naar verschillende platenlabels en artiesten, onder wie Usher. Volgens Copeland speelde Usher het nummer vervolgens door aan Bieber.

"Zonder enige toestemming spande Usher samen met schrijvers en producers samen en werd het nummer Somebody to Love rechtstreeks gekopieerd", staat in de ingediende documenten. Usher nam een demoversie op voor zijn album, maar schoof het nummer door naar zijn protegé. Bieber scoorde in 2010 een hit met het nummer, dat op zijn album My World 2.0 staat.

Copeland en zijn tekstschrijver eisen een schadevergoeding van minstens tien miljoen dollar vanwege inbreuk op auteursrechten. Daarnaast willen ze met de aanklacht voorkomen dat Usher, Bieber of andere betrokkenen inbreuk blijven maken op het auteursrecht. Usher en Bieber hebben nog niet op de aanklacht gereageerd.