Politie schiet bij achtervolging in Rotterdam

De politie in Rotterdam heeft zaterdagmiddag twee schoten gelost op een vluchtende automobilist. De bestuurder wist uiteindelijk te voet te ontkomen in een woonwijk, meldt de politie.

Het incident vond aan het einde van de middag plaats. In de buurt van het Marconiplein zagen agenten een opvallend voertuig en wilden de bestuurder controleren. De bestuurder negeerde echter het stopteken dat werd gegeven en ging ervandoor.

De man reed zich vervolgens echter klem op de Bellamystraat en stapte uit. Toen de agenten eveneens uitstapten om de man aan te houden, stapte de man weer in zijn auto en gaf gas. Hij reed daarbij in op een van de agenten, die net op tijd kon wegspringen. Zijn collega loste vervolgens twee schoten op de auto. Niemand raakte gewond.

Daarop volgde opnieuw een achtervolging totdat de bestuurder zich voor de tweede keer klem reed op de Spaansebocht. Door een woonwijk in te rennen wist de man te ontkomen. De politie zette daarop een grote zoekactie in, maar dat mocht niet baten. De politie onderzoekt de zaak.