Dirk Zeelenberg negeert oneerbare voorstellen

Dirk Zeelenberg is niet romantisch geïnteresseerd in fans van de serie Divorce. "Ik krijg wel eens oneerbare voorstellen van Divorce-groupies die ik vriendelijk van de hand wijs", doet Zeelenberg uit de doeken in het AD. "Ik weet dat ik geen vamp ben."

Zeelenberg is al jaren gelukkig getrouwd en doet er alles aan om dat te blijven. "Ik zou het absoluut vreselijk vinden wanneer het mij zelf zou overkomen", vertelt de 44-jarige acteur over een scheiding. "En ik doe er ook alles aan om dit te vermijden."

Door het succes van de serie Divorce staat Zeelenberg weer volop in de belangstelling. Dat doet de acteur echter niets. "Die aandacht betekent niks, is enkel het gevolg van het mechanisme: op tv zijn. Iedereen die op het scherm verschijnt, krijgt erkenning. Zelfs de meest grote lul van een BN'er."

Zeelenberg weet dat de aandacht ook weer zo verdwenen kan zijn. "Zo werkt het gewoon. Of je nu Dirk heet, Wendy van Dijk of dat je een nieuwslezer bent die afzwaait. Ik vind dat niet erg. Beroemd zijn is voor mij nooit een doel geweest."