Gordon mentaal gebroken

Gordon is naar eigen zeggen 'mentaal gebroken' door de ruzie met Los Angeles, The Voices. Gordon stapte in maart uit de band, waarna mot over onder meer de naam ontstond. "Dat het Los Angeles, The Voices-verhaal zo'n bitter einde zou krijgen, is dan ook bijna niet te verteren", schrijft Gordon in een open brief.

Gordon stuurt de open brief, die door RTL Boulevard is gepubliceerd, omdat hij 'voor de zoveelste keer wordt beschuldigd'. "Ruzie maken of slavernij en schrikbewind zijn slecht enkele woorden die ik opsom uit jullie berichten en jullie quotes aan de pers", schrijft Gordon naar zijn voormalige bandmaatjes. "Ik weet dat ik te allen tijde te goeder trouw heb gehandeld, jullie juist heb geholpen in plaats van belemmerd."

Volgens Gordon was het voorstel dat hij de overgebleven vier Voices deed, niet onredelijk. "Ik moest simpelweg ondernemer zijn en zakelijk gezien had ik gewoon recht op een vergoeding naar aanleiding van de tonnen die ik heb geïnvesteerd in dit hele project", schrijft de zanger, die Los Angeles, The Voices in 2010 oprichtte. "Was de oorspronkelijk afgesproken een euro per cd en vijfhonderd euro per optreden teveel gevraagd?"

Gordon laat doorschemeren dat hij de Voices heeft aangeboden zonder vergoeding afstand te doen van de naam en muziekrechten. "Voor mij was het deze ellende niet meer waard, dus met liefde had ik afstand gedaan van mijn droom, mijn naam, mijn idee, mijn investering en mijn liedjes." Dat aanbod zouden de vier zangers hebben afgeslagen.

"Het enige wat ik aan jullie had gevraagd is rust en respect voor mijn persoon, want jullie zijn alle grenzen van wat betamelijk is bij mij overschreven", gaat de gepikeerde Gordon verder. "Met jullie beslissing om het gedane voorstel te weigeren, is de toon gezet voor mij." De overgebleven Voices zouden aansturen op een rechtszaak.

Gordon betreurt dat de kwestie niet onderling is opgelost. "Als jullie mij gewoon gebeld hadden en gereageerd hadden op mijn mails en sms-verkeer." De zanger besluit zijn brief met excuses aan de fans van Los Angeles, The Voices 'die wij zo hebben moeten achterlaten in vertwijfeling'.