Voetbalscheidsrechter VS vecht voor zijn leven

Ricardo Portillo (46) vecht voor zijn leven. De voetbalscheidsrechter uit Utah werd vorige week zaterdag bij een amateurwedstrijd in Taylorsville, een voorstad van Salt Lake City, aangevallen door een 17-jarige speler die hij een gele kaart had gegeven na een overtreding. De speler is opgepakt en zit in een jeugdgevangenis. Als Portillo overlijdt, dreigt voor de jongen een levenslange gevangenisstraf.

De speler sloeg Portillo op zijn hoofd toen hij de naam van de speler noteerde. Korte tijd later voelde de arbiter zich duizelig. Toen hij ging zitten gaf hij bloed over. In het ziekenhuis werd een zwelling in zijn hersenen geconstateerd. Portillo ligt in coma. Artsen vrezen voor zijn leven. Hij zal nooit meer de oude worden als hij wel overleeft.

De gebeurtenissen zijn door zijn dochter op een persconferentie onthuld. Zij vertelde dat haar vader vijf jaar gelden aan een aanval van een speler een gebroken rib overhield. Jaren daarvoor brak een speler bij een duel dat hij leidde zijn been. Portillo wilde echter niet stoppen met fluiten. "Het is zijn passie", aldus zijn dochter.