Whatsapp, Angry Birds en nu.nl populairste apps

De berichtendienst Whatsapp, het spelletje Angry Birds en de applicaties van nu.nl, Buienradar en Skype zijn sinds Apple zijn App Store opende de populairste Nederlandse downloads. Dat blijkt vrijdag uit gegevens van het Californische bedrijf. Wereldwijd zijn sinds de zomer van 2008 bijna vijftig miljard apps gedownload.

Sinds het begin van het jaar gaat het om tien miljard downloads. Hoe vaak Whatsapp, Angry Birds en nu.nl in Nederland werden gedownload voor iPhone, iPod Touch en de iPad, is niet bekend.

Op iPhone is Whatsapp in Nederland de meest verkochte app ooit, gevolgd door Angry Birds en de wekker Sleep Cycle. Op iPad scoren tekstverwerker Pages, wederom Angry Birds en het spelletje Where's My Water erg goed. Bij de gratis applicaties doen Buienradar, nu.nl, Facebook, YouTube en Skype het goed voor alle mobiele apparaten van Apple.

Apple liet eind vorig jaar weten dat alleen al in 2012 twintig miljard apps werden gedownload, een verdubbeling van het totale aantal downloads. Tien procent daarvan werd in december door gebruikers binnengehaald, een downloadrecord voor Apple.