Grand Theft Auto V krijgt meer customization

De eerste previews van Grand Theft Auto V steken de kop op en het lijkt alsof we meer kunnen customizen dan in het vorige deel. Ook is de realisme sterk verbeterd, kunnen we meer uitstapjes maken en is het gevechtssysteem onder de loep genomen. Gister kwam de derde trailer uit, bekijk deze hier.

De verbeterde realisme is terug te zien in onder andere het feit dat burgers de politie zullen bellen als ze jou iets illegaals zien doen. Daarnaast kunnen we meer aan beweging doen door bijvoorbeeld te golfen, fietsen of te yoga-en. Verder schijnt dit de grootste game te zijn uit de geschiedenis van de GTA-reeks.

Zoals eerder bekend, gaat het mogelijk worden om met één van de drie protagonisten te spelen. Elke rol zal specifieke vaardigheden krijgen: Michael kan bullet-time activeren, Franklin kan in slow motion rondrijden en Trevor krijgt in rage-modus verhoogde krachten. Het gebruik van deze krachten is afhankelijk van een meter die zichzelf vult. 

Als laatste heeft CVG een 90-minuten durend filmpje waarin ze dieper op de materie ingaan. Grand Theft Auto V komt 17 september uit voor Xbox 360 en PlayStation 3.