Britse koningin haat knoflook

De Britse koningin Elizabeth eet graag cornflakes bij haar ontbijt, in het bijzonder Special K. Van knoflook, scherpe uien en paprika in haar maaltijden is de vorstin minder gediend, doet een oud-kok van de Britse koninklijke familie uit de doeken in The Telegraph.

Bij haar ontbijt nuttigt Elizabeth II fruit uit haar eigen kassen en macadamianoten, die ze in een een Tupperware-doos bewaart. Darren McGrady, die jarenlang voor de Britse koninklijke familie kookte, vertelt The Telegraph dat de lunch stipt om 13.00 uur geserveerd moet worden. De Britse krant voelde McGrady aan de tand naar aanleiding van een vacature, de koningin zoekt een nieuwe souschef.

Volgens McGrady moet de nieuwe kok er rekening mee houden dat hij niet alleen voor honderden werknemers, koningen en presidenten kookt. "Je kookt ook voor een familie, voor twee ouderen met specifieke voorkeuren."

Zo vertelt McGrady dat koningin Elizabeth geen aardappels eet als ze in haar eentje luncht. Als Elizabeths zoon prins Andrew langskomt voor de thee, zijn mango's een must. "Hij telde ze elke dag, hij was er dol op", zegt de kok, die tot 1993 voor Elizabeth werkte en prinses Diana tot haar dood in 1997 diende.

McGrady herinnert zich de prinsen William en Harry als 'twee jongens die dol waren op burgers en pizza'. "Ik vraag me vaak af hoeveel William is veranderd. Ik heb hem op zien groeien, ik heb fruit voor hem gepureerd toen hij een baby was. Nu krijgen hij en Kate een kind. Ik zou het geweldig vinden om in die keuken te staan en met de nanny eten voor de baby te maken."