'Lijfarts Jackson roekeloos door financiŽle nood'

Conrad Murray verkeerde in zware financiële problemen toen hij Michael Jackson de fatale dosis propofol toediende. Dat verklaarde een politierechercheur woensdag in de rechtszaak die de familie van de zanger aanspande tegen AEG Live. De Jacksons willen geld zien van de concertpromotor omdat die nalatig zou zijn geweest bij het in dienst nemen en controleren van de arts die de King of Pop behandelde.

Murray zou in 2009 bijna een miljoen dollar aan schulden hebben gehad, wat bepalend kon zijn geweest voor zijn gedrag. "Hij wilde de regels breken, buigen en doen wat nodig was om betaald te krijgen. Dat zou zijn geldproblemen oplossen", aldus rechercheur Martinez. Volgens hem heeft hij de gegevens over Murray gevonden in openbare documenten. De arts zit vast wegens betrokkenheid bij de dood van Jackson.

Woensdag dook ook het verhaal op dat er tegenstrijdigheden zitten in het verhaal van Jacksons moeder Katherine. Haar advocaat stelde maandag dat de zanger al decennialang verslaafd was aan medicijnen en AEG Live dat had kunnen weten. De Amerikaanse website Radar Online heeft echter de hand gelegd op een document uit 2007 waarin familieleden, onder wie Katherine, stelt dat Jackson niet verslaafd is.