[CL] Uitslag FC Barcelona - Bayern MŘnchen

Bayern München staat in een Duitse finale van de Champions League. Ook in Camp Nou was de ploeg van Arjen Robben veel te sterk voor FC Barcelona, dat zonder Lionel Messi speelde. Het werd vanavond 0-3. 

De vooraf als bijna onmogelijk bestempelde missie kreeg woensdagavond nog een extra moeilijkheidsgraad. Lionel Messi kon er niet vanaf de aftrap bij zijn, omdat hij kampt met een spierblessure. De medische staf achtte het nog wel verantwoord om de Argentijn een helft de laten meespelen, maar ook na rust besloot trainer Tito Vilanova niet tot het inbrengen van zijn sterspeler. Tot de pauze werd duidelijk hoe belangrijk Messi voor dit Barcelona is. Bijna alle elementen van het Catalaanse spel worden minder als de dribbelaar niet meedoet.

Bayern München was dan ook het meest gevaarlijk voor rust. De ploeg was alleen net niet secuur genoeg bij in de laatste pass, maar de manier waarop de Duitse counters tot stand kwamen was oogstrelend. Steeds ging de bal over veel schijven snel vooruit en waren Robben en Ribéry vaak ongrijpbaar. Halverwege de eerste helft kwam Barcelona wat meer naar voren, maar Der Rekordmeister raakte niet echt onder de indruk. Een schot van Pedro en een poging van Xavi van dichtbij waren de grootste wapenfeiten van de Catalanen.

Het wachten was dus eigenlijk op een treffer van Bayern, die uiteindelijk na rust kwam van de voet van Arjen Robben. De Nederlander was aan de aandacht van de Barça-defensie ontsnapt, waardoor hij via een schitterende opening van David Alaba kon worden bereikt. Vanaf rechts sneed Robben naar binnen en haalde hij karakteristiek uit. Doelman Victor Valdés was kansloos op zijn inzet, die in de verre hoek belandde. Zonder Messi moest Barça dus op zoek naar liefst zes doelpunten, een onmogelijke taak tegen dit Bayern. Typerend was dan ook dat Vilanova na de goal van Robben besloot om eerst Xavi en vervolgens ook Andrés Iniesta van het veld te halen. Wat overbleef was een tandenloos Barcelona, dat nog ruim een halfuur ocht doorspartelen en werd gepijnigd door het Olé, Olé van de Duitse fans waarmee ieder balcontact van Bayern werd begroet.

Niet Barcelona, maar Bayern wist in de laatste fase van het duel nog te scoren. De wijze waarop was wederom typerend, al gold het nu voor de situatie waarin Barcelona verkeert. Opnieuw snelde Ribéry voorbij een tegenstander en dit keer gaf de Fransman scherp voor. Zo scherp dat Gerard Piqué de bal via zijn knie achter zijn eigen doelman werkte. Iets later was de aftraffing compleet toen Ribéry nog eens te snel was voor de Catalanen, maar ditmaal op ploeggenoot Thomas Müller voorgaf. Zijn kopbal bij de tweede paal betekende de 0-3 en een bezegeling van het lot van Barcelona.

De Zuid-Duitsers mogen zich opmaken voor een finale tegen de landgenoten van Borussia Dortmund, dat dinsdagavond Real Madrid uit het miljoenenbal knikkerde. Die eindstrijd wordt op zaterdag 25 mei op het Londense Wembley gespeeld. Beide finalisten hebben die finaleplek meer dan verdiend na uitstekende optredens in de afgelopen week.

FC Barcelona

0 - 3

Bayern München

     49' Robben 
 72' Pique(e.d.) 
 76' Müller 
 
 Gele kaart: Alves, Pique, (FC Barcelona), Robben, (Bayern München)
 
Stadion: Nou Camp, Barcelona
Toeschouwers: 90000
Arbiter: Skomina(Slo)
 
Opstelling:   Opstelling:
Valdes
Alves
Bartra (Montoya/87)
Pique
Correia
Xavi (Sanchez/55)
Song
Iniesta (Thiago/65)
Villa
Fabregas
Pedro
  Neuer
Lahm (Rafinha/ 77)
Boateng
v.Buyten
Alaba
Robben
Martinez (Timosjtsjoek/74)
Müller
Schweinsteiger (Luiz Gustavo/67)
Ribery
Mandzukic