Online pokeren eindelijk legaal in deel VS

Een klein deel van de Amerikanen kan vanaf dinsdag eindelijk legaal online pokeren. Ultimate Gaming lanceert 's ochtends lokale tijd een onlinepokersite, die in het begin alleen voor inwoners van de staat Nevada toegankelijk is.

Via internet poker spelen was nooit helemaal wettig in de Verenigde Staten. Sinds 2011 is het echter strikt verboden. De Amerikaanse justitie sloot toen een aantal van buiten de VS opererende gok- en pokerwebsites die zich op Amerikanen richtten. Pokerverslaafden moesten sindsdien de deur uit om legaal te pokeren of hun heil zoeken op illegale pokerwebsites.

De federale regering heeft onlangs echter wat ruimte gegeven voor online gokken. In New Jersey, Delaware en Nevada is een vorm van internetgokken inmiddels in de wetgeving opgenomen. Verschillende staten hebben ruimere wetgeving in de maak om zo een graantje mee te pikken van de miljarden die wereldwijd omgaan in het online poker. Die ruimte wordt nu door ultimatepoker.com benut.

Ook Nederland werkt aan wetgeving die online gokken en pokeren legaal moet maken. In mei komt het kabinet met een wetsvoorstel. Eerder deze week kondigde de Staatsloterij al aan bingo, poker en loterijen online te gaan aanbieden.