Volkswagen maakte 'gezonde start van het jaar'

Volkswagen Group heeft in het eerste kwartaal 5,1 procent meer auto's verkocht dan in hetzelfde kwartaal van 2012. De Duitse automaker had in alle regio's een groter marktaandeel. Dat blijkt uit een maandag gepubliceerde tussenrapportage.

"We hebben een gezonde start van het jaar gemaakt, maar de komende maanden worden allesbehalve makkelijk", zegt president-directeur Martin Winterkorn. Volkswagen Group is volgens hem niet immuun voor de hevige concurrentiestrijd in de automarkt.

De steeds verdergaande flexibiliteit van Volkswagen heeft volgens Winterkorn een positieve invloed op de kosten van van de groep. Eerder deze maand herhaalde Volkswagen de vooruitzichten over het gehele jaar. De automaker verwacht een hogere omzet en een gelijkblijvend operationeel resultaat.

Volkswagen Group verkocht in het eerste kwartaal wereldwijd 2,4 miljoen auto's. De winst over de driemaandsperiode kwam uit op 1,9 miljard euro, tegen 3,1 miljard euro een jaar eerder. De omzet daalde met 1,6 procent tot 46,6 miljard euro.