Vlemmix leed pijn voor koningshuis

Johan Vlemmix heeft alles over voor het koningshuis. Om dat te demonstreren liet de Oranjegek zondag een kroon onder zijn rechtervoet tatoeëren. "Wat deed dat een pijn, het was alsof ik constant in punaises aan het springen was", vertelt Johan aan Novum Nieuws.

Vlemmix liet de kroon op zijn voetzool vereeuwigen omdat hij 'eigenlijk niet zo van de tattoos is'. "Ik krijg veel opmerkingen over die plek, sommige mensen zien het als een belediging. Maar zo zie ik het helemaal niet. Ik loop op een kroon, als het ware op vleugels, en als ik op het strand lig is de tatoeage goed te zien."

De 54-jarige Vlemmix twijfelde niet lang of de tattoo links of rechts zou komen. "Ik heb hem laten zetten aan het been waarvan de knie ook al kapot is, dus ik strompelde toch al. Dat is nu alleen nog wat erger." Vlemmix heeft problemen met zijn rechterknie en moet onder het mes voor een kunstknie, maar heeft die operatie uitgesteld tot na de inhuldiging van koning Willem-Alexander. "Die kroning wil ik voor geen goud missen."

De grootste droom van de Oranjegek komt dinsdag echter niet in vervulling. Vlemmix moet de inhuldiging volgen op grote schermen en zit niet in de Nieuwe Kerk. "Ik ben uitgenodigd, net als iedereen", grapt Vlemmix, die de troonswisseling vanaf de Dam gaat volgen. "Ik doe gewoon m'n ogen dicht en dan is het net of ik erbij ben in de kerk."