Marijke Helwegen geeft Máxima tips

Marijke Helwegen heeft goedbedoelde adviezen voor kroonprinses Máxima. "Ik wil graag wat tips geven aan onze toekomstige koningin", zegt Helwegen voor de camera van Novum Nieuws.

Onder meer over het knippen van lintjes heeft Helwegen veel kennis in petto. "Ik heb natuurlijk heel veel laten knippen", zegt de koningin van de plastische chirurgie. "Ik ben achter mijn oor een paar keer geknipt voor de facelift. Nou dan leer je het vanzelf wel. Dat heeft heel erg pijn gedaan, dan weet je hoe je moet knippen." Helwegen ziet helemaal voor zich hoe Máxima, die zich vanaf dinsdag koningin mag noemen, voor een groot aantal toeschouwers staat met een lint en een schaar. "Dan beginnen ze allemaal te klappen en zegt ze: ik hoop dat ik het kan. Dat doet het natuurlijk waanzinnig als je zegt als koningin: ik hoop dat ik het kan", aldus de zelfbenoemde 'vredesduivenkoningin'. "Dan knip je en dan tril je natuurlijk niet, ik tril altijd als een riet. En dan begint iedereen ontzettend te klappen."

Ook weet Helwegen precies hoe een schip met een fles champagne gedoopt moet worden. "Bij de eerste mep moet je het doen", vertelt Helwegen, die bekent dat dat niet altijd direct goed gaat. "Ook een wijze les, soms lukt het gewoon niet. Maar dan blijf je gewoon vriendelijk. Je gaat door met drinken en je zwaait naar de mensen. Lang leve de koningin!"