'Verbeterde achievements voor next-gen Xbox'

Een zooi nieuwe geruchten vliegen weer in enen en nullen over het internet over de nieuwe Xbox van Microsoft. De achievements zouden worden vernieuwd zodat ontwikkelaars en uitgevers zonder DLC nieuwe achievements toe kunnen voegen aan een spel na de release.

Dit stelt ontwikkelaars in staat om het gedrag van spelers te tweaken. Door achievements toe te voegen kunnen ze ervoor zorgen dat spelers langer in een gebied moeten rondhangen bijvoorbeeld. Er zouden ook cross-platform en cross-titel achievements zijn. Dat zou betekenen dat je een spel op Xbox 360 en op de nieuwe console moet spelen of twee titels moet spelen om een achievement te halen.

Er komt geen limiet op het aantal Xbox LIVE-vrienden dat een persoon kan hebben. Verder zijn mensen in staat om elkaar te volgen, zoals bij Twitter. Videosharing moet er ook in komen, de video's worden opgenomen zodat het later op YouTube kan worden gedeeld. Spelers kunnen na hun sessie de highlights aangeven en deze uploaden. Het opnemen zelf is aan of uit te zetten of zelfs automatisch te regelen door het besturingsysteem zelf.

De console zal ook een vorm van always-on vereisen voor apps, streaming-videodiensten, en om mogelijk een anti-piraterij tool te zijn. DRM wordt ondersteund en checks kunnen dan over de internetverbinding gedaan worden. Dit kan door middel van een eenmalige check over het internet of door middel van een constante verbinding, dat is aan de uitgever van het spel.

Geruchten, roddels en achterklap. Op 21 mei wordt de nieuwe Xbox voorgesteld en weten we pas met zekerheid wat de feiten zijn.

Uitnodiging