Beslag op kwart miljoen Kamervoorzitter opgeheven

Een beslag op een kwart miljoen euro op een bankrekening van voorzitter van de Eerste Kamer Fred de Graaf (VVD) is donderdag opgeheven. Het beslag was gelegd door de vorige eigenaar van een woning die De Graaf wil kopen.

De rechtbank in Zutphen heeft het zogenoemde derdenbeslag donderdag echter opgeheven, bevestigt de voorzitter van de Eerste Kamer donderdag na berichtgeving door regionale media. De villa in Apeldoorn zou onder druk van de bank te goedkoop zijn verkocht aan De Graaf, die tot oktober 2011 burgemeester van Apeldoorn was.

De Stentor meldt dat de vorige bewoner tijdens een kort geding donderdag aangaf dat volgens hem de bank de verkoop nooit door had mogen drukken. Een makelaar zou het pand hebben getaxeerd op 735 duizend euro. Een taxatie van de bank zou honderdduizend euro lager zijn uitgevallen. De Graaf zou de woning voor een half miljoen euro krijgen.

Door derdenbeslag te laten leggen op de rekening van de VVD-politicus zou de vorige eigenaar het bedrag dat hij bij de te lage verkoop mis dreigde te lopen veilig hebben proberen te stellen. "Zo probeerde de vorige eigenaar de transactie te voorkomen", aldus De Graaf. "Maar dat beslag is door de rechter in de prullenbak beland."