Kwik in Eindhoven boven 25 graden

Voor het eerst dit jaar is het warmer geworden dan 25 graden. Dat gebeurde donderdag in Eindhoven. Daarmee is de eerste lokale zomerse dag een feit, meldt weeronline.nl.

Om 15.30 uur werd het 25 graden in de Brabantse plaats. In grote delen van het land was het donderdag warm met temperaturen van bijna overal boven de 20 graden. In Limburg steeg de temperatuur tot 24,8 graden. Mogelijk wordt daar donderdag ook nog de 25 graden gehaald. Om van een officiële zomerse dag te spreken moet in De Bilt een maximumtemperatuur van 25,0 graden of hoger worden gemeten.

Tot nog toe werd het dit jaar het warmst in het Brabantse Woensdrecht. Daar liep het kwik elf dagen geleden op tot 24 graden. Dat was eveneens de eerste landelijke warme dag van het jaar.

Na donderdag is de lente echter weer ver te zoeken. De temperatuur daalt en de wisselvalligheid neemt toe. Vrijdag verloopt koud. Aan het einde van de dag ligt de temperatuur tussen de 6 graden op de Wadden en 11 graden in Limburg.

Zaterdag wordt de koudste dag van de week. De zon laat zich dan nauwelijks zien en het zuidoosten heeft kans op buien. Zondag blijft het zo goed als droog en zijn er flinke zonnige perioden. Aan zee wordt het zo'n 11 graden, in het binnenland loopt het op tot 14 graden. Na het weekend neemt de temperatuur naar verwachting toe, maar blijft het wisselvallig. Dat geldt ook voor 30 april.