FOK!filmtips van de dag: Starship Troopers

Elke dag worden er meerdere films op televisie uitgezonden. Welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daaraan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te kijken? Je leest het op FOK!

Dit kostuumdrama vol intriges, romantiek en verraad is gebaseerd op de bestseller van Philippa Gregory. Zij romantiseerde het waargebeurde verhaal van de aristocratische familie Boleyn uit de zestiende eeuw. De Australische acteur Eric Bana speelt koning Henry met de twee mooie actrices Natalie Portman en Scarlett Johansson tegenover zich. Die laatste liet zich al eerder in een strak korset hijsen voor de film The Girl with a Pearl Earring.

Gedreven door de blinde ambitie van hun familie strijden twee mooie zussen, Anne en Mary Boleyn, om de liefde van de knappe en gepassioneerde koning Henry VIII van Engeland. Beide vrouwen delen uiteindelijk zijn bed, maar slechts één van de twee zal de troon bestijgen voor een korte en turbulente regeringsperiode. Compleet met tragische afloop. The Other Boleyn Girl is te zien om 20.30 uur op RTL8.

In het jaar 2017 communiceren mensen niet meer direct meer met elkaar, maar laten ze de interactie plaatsvinden door middel van surrogaatrobotten. Elk mens heeft zo'n robotversie van zichzelf, die hun plaats in de maatschappij inneemt en die ze besturen vanuit de veiligheid van hun eigen huis. Doordat mensen elkaar niet meer in het echt ontmoeten lijken misdaad en oorlog verleden tijd. Totdat de mysterieuze moord op een student roet in het eten gooit. FBI-agent Tom Greer gaat naar buiten om de zaak op te lossen. Maar wie is er echt en wie niet in deze wereld vol surrogaten?

Surrogates is gebaseerd op de gelijknamige graphic novel van Robert Venditti, die er zijn debuut mee afleverde. Regisseur Jonathan Mostow maakte eerder de oorlogsfilm U-571 en Terminator 3: Rise of the Machines. Voor Bruce Willis is het de eerste grote hoofdrol sinds het succesvolle vierde deel van de Die Hard-franchise Live Free or Die Hard. Te zien om 20.30 uur op Veronica.

Dick en Jane zijn gelukkig en leven samen de typische Amerikaanse droom. Tot op een dag de droom een ware nachtmerrie wordt. Wanneer het bedrijf waar Dick werkt betrokken raakt bij een beursschandaal, wordt hij geconfronteerd met het vooruitzicht om alles in zijn leven te verliezen. Voor Dick en Jane zit er niets anders op dan te bedelen, lenen en te stelen om alles wat ze verliezen terug te krijgen. En dat zorgt voor hilarische momenten.

Dean Parisot maakte van de remake van Fun with Dick and Jane uit 1977 een moderne versie met een topcast die bestaat uit Jim Carrey, Téa Leoni en Alec Baldwin. Parisot is onder andere bekend van films als Home Fries en Galaxy Quest. Te zien om 20.30 uur op RTL7.

Na de flop Showgirls, keerde Paul Verhoeven terug naar het genre dat hem in Amerika groot maakte: sciencefiction. Samen met scriptschrijver Edward Neumeier, met wie hij eerder RoboCop maakte, ontwikkelde Verhoeven Starship Troopers naar een verhaal van Robert A. Heinlein.

In een toekomstige maatschappij krijgen de mensen alleen burgerrechten als ze genoeg geld hebben of hun dienstplicht hebben vervuld. Een groep scholieren besluit na hun examen in het leger te gaan, al hebben ze daarvoor allemaal verschillende redenen. Carmen wil het liefst een groot ruimteschip besturen, Johnny wil het liefst Carmen en Dizzy wil het liefst Johnny. Terwijl Carmen de opleiding voor piloot volgt, komen Johnny en Dizzy bij de infanterie terecht en wordt hun telepathische vriend Carl bij de geheime dienst ingedeeld. Een verschrikkelijke oorlog met insectenplaneet Klendathu zal de levens van deze voormalige klasgenoten opnieuw bij elkaar brengen. Te zien om 22.10 uur op Veronica.

A Cinderella Story, The Hunting Party, The Flock, Air Force One en Tornado Valley zijn ook op de televisie te zien vanavond.