Vlambeer maakt werk van nieuwe plagiaatzaak

De Nederlandse gamestudio Vlambeer is voor de tweede keer slachtoffer van plagiaat geworden. Het actiespel Luftrausers is gekopieerd door gamestudio Rubiqlab en omgedoopt tot Skywar. Skywar komt overeen in visuele stijl en spelmechaniek. Vlambeer legt zich er niet bij neer.

Vlambeer is het kopieergedrag van andere gamestudio's zat. "We hebben nu de hulp van Apple en Google ingeschakeld en zij hebben ons geadviseerd een zaak te starten op basis van de Digital Millenium Copyright Act", laat gameontwikkelaar Rami Ismael van Vlambeer weten. De studio werkt hierbij samen met uitgever Devolver Digital.

Het is de tweede keer in minder dan twaalf maanden dat het werk van Vlambeer wordt gekopieerd. Vorig jaar was de studio veel in het nieuws doordat gamestudio Gamenauts het concept van Ridiculous Fishing had gekopieerd.

Ondertussen heeft Rubiqlab in een verklaring aangegeven dat de promotionele beelden niet representatief zijn voor het eigenlijke spel. Volgens de studio lijkt Skywar niet op de Luftrausers. Luftrausers verschijnt binnenkort voor de pc, Mac, PlayStation 3 en PlayStation Vita.


Vlambeer maakt werk van nieuwe plagiaatzaak (Foto: Novum)