Homeworld-spellen worden opgepoetst

Homeworld en Homeworld 2, strategiespellen die in 1999 en 2003 werden uitgegeven, worden opgepoetst door gamestudio Gearbox. De studio heeft de intentie geuit de twee spellen opnieuw op de markt te brengen via verschillende gamediensten.

Het is niet bekend of de twee games alleen voor pc worden gemaakt of ook voor Mac en enkele spelcomputers. Gearbox heeft met een bod van 1,35 miljoen dollar het eerste recht verworven op de Homeworld-reeks. In de tweede week van mei buigt een rechtbank zich over het bod om de overname goed te keuren. Homeworld was voorheen eigendom van THQ dat begin dit jaar failliet ging.

Uit rechtbankdocumenten blijkt dat Gearbox niet het enige bedrijf was dat interesse had in Homeworld. Met een bod van 1,3 miljoen dollar is gamestudio Aspyr de reserve, mocht het bod van Gearbox worden afgekeurd. Ook Paradox Interactive had een bod gedaan.

Gearbox heeft naam gemaakt met het schietspel Borderlands en de Brothers in Arms-reeks. De studio staat echter ook bekend als het bedrijf achter de negatief ontvangen schietspellen Aliens: Colonial Marines en Duke Nukem Forever.


Homeworld-spellen worden opgepoetst (Foto: Novum)