Vakbond biedt Suarez hulp bij woedebeheersing

De Engelse spelersvakbond PFA biedt Luis Suarez hulp bij het beheersen van zijn woede. Dat heeft voorzitter Gordon Taylor maandag gezegd. Suarez beet zondag in de wedstrijd van Liverpool tegen Chelsea tegenstander Branislav Ivanovic. Suarez heeft zijn verontschuldigingen al aangeboden.

"We hebben therapeuten die op dit gebied getraind zijn", verklaarde Taylor tegen de BBC. "We zullen hun diensten aan Liverpool en de speler aanbieden in een poging de situatie te verbeteren." De oud-voetballer en -trainer vindt het zonde van Suarez' talent. "Zijn reputatie voor controverse neemt toe terwijl hij zo'n goede speler kan zijn, een van de beste ter wereld."

Suarez kreeg direct op zijn kop van Liverpool en de club legde hem ook een boete op. De Uruguayaan meldt maandag op Twitter dat hij gevraagd heeft dat bedrag over te maken naar een fonds voor de families van slachtoffers van de Hillsborough-ramp over te maken.

Het was niet de eerste keer dat Suarez zijn tanden in een tegenstander zette. In dienst van Ajax deed hij dat eind 2010 al bij toenmalig PSV'er Otman Bakkal. Hij werd toen voor zeven duels geschorst.


Vakbond biedt Suarez hulp bij woedebeheersing (Foto: Novum)