Stevige winstdaling voor Binck Bank

De nettowinst van Binck Bank is in het eerste kwartaal met 41 procent gedaald ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De bank voor particuliere beleggers boekte een nettoresultaat van 9,2 miljoen euro. In 2012 was dit nog 15,7 miljoen. De belangrijkste reden voor de lagere winst zijn de stijgende operationele lasten van de bank, blijkt maandag uit de kwartaalcijfers van Binck Bank.

Met name de rente-inkomsten daalden stevig, van 8,9 naar 6,6 miljoen euro. Rentestanden op de geld- en kapitaalmarkten bevinden zich al geruime tijd op lage niveaus. De lagere rendementen zijn tevens te wijten aan het voorzichtige beleggingsbeleid dat Binck Bank voert en de lage risicobereidheid ten aanzien van uitzettingen van klantgelden. Binck Bank zag de omzet dalen met elf procent naar 39,1 miljoen euro.

De inkomsten uit provisie waren in het eerste kwartaal acht procent lager dan de eerste drie maanden van vorig jaar. Het aantal rekeningen steeg naar bijna 763 duizend. Ook het aantal transacties dat Binck Bank uitvoerde nam toe. Het vermogen dat de bank in beheer heeft, steeg naar ruim 23 miljard euro.