Langeler 'happy' met bijna-lijfsbehoud

PEC Zwolle is na de 1-3 zege bij NEC zo goed als veilig. Trainer Art Langeler was tevreden over de wedstrijd in Nijmegen en met het feit dat degradatie praktisch onmogelijk is.  "Definitief dan moet je een puntje meer hebben, maar dit kan eigenlijk niet meer mis", concludeerde Langeler zondag opgelucht voor de camera van de NOS.

"Ik vond het een heel goede wedstrijd van ons, zeker de eerste helft was prima, waarin er helemaal niks aan de hand is en we misschien wel verder moeten uitlopen." Zwolle kwam in De Goffert met 0-2 voor, maar liet NEC na rust via Leroy George toch nog terugkomen. Heel gevaarlijk werd het daarna niet voor de bezoekers. "Het werd even lastig voor ons, maar we hadden vrij snel de balans weer te pakken en toen was het wachten op 1-3", aldus Langeler.

De trainer neemt met lijfsbehoud op een mooie manier afscheid van de club waarmee hij een jaar geleden promoveerde. "Dit groepje toont aan prima mee te kunnen op dit niveau en ik denk dat Zwolle de komende jaren nog flink door kan groeien", besluit hij.