Remake Weird Science op komst

Fans van wijlen John Hughes opgelet. Er gaat gerommeld worden met het oeuvre van deze koning van de jaren tachtig tienerfilm. Deadline meldt namelijk dat er een remake in de planning is van Weird Science. In deze komedie uit 1985 spelen twee sullige tieners voor dokter Frankenstein en creëren samen een prachtige vrouw die helemaal voor hen alleen zal zijn.

Het script van de nieuwe Weird Science zal worden geschreven door Michael Bacall, bekend van zijn scenario's voor Scott Pilgrim vs. the World, Project X en 21 Jump Street. In tegenstelling tot het origineel, dat de Amerikaanse rating PG-13 kreeg, zal de nieuwe versie voor een R-rating gaan en mag dus wat grofgebekter worden.

Naast klassiekers als The Breakfast Club en Ferris Bueller's Day Off, is het merkwaardige Weird Science één van de minder gewaardeerde en vooral meest gedateerde film van regisseur John Hughes. Wellicht dat studio Universal het daarom een aardig idee vond om juist deze titel in een nieuw jasje te steken. Bovendien was er in de jaren negentig al een gelijknamige tv-serie van gemaakt, die maar liefst vijf seizoenen heeft gelopen.

Anders dan dat Joel Silver de productie op zich neemt, is er over de remake van Weird Science nog niets bekend. De hoofdrollen in de originele film waren voor de Britse seksbom Kelly LeBrock, Anthony Michael Hall en de verder onbekend gebleven Ilan Mitchell-Smith. De grootste naam van nu is terug te vinden in één van de bijrollen: Robert Downey jr. 

Bekijk hieronder de oude trailer voor old times sake.