[GP2] Uitslagen Bahrein

De Nederlandse coureurs Robin Frijns en Daniël de Jong kunnen niet met een goed gevoel terugkijken op het raceweekend van de GP2 in Bahrein. De Jong viel gisteren in de hoofdrace uit en werd vandaag achttiende. Frijns kende een hoofdrace vol incidenten en werd daarin 21e en laatste. Vandaag werd hij 23e.

Race 1

De Jong kende een korte hoofdrace, want al na één ronde moest hij de bolide aan de kant zetten met problemen. Frijns verging het een stuk beter, maar in de twintigste ronde botste hij tegen Stephane Richelmi. De voorvleugel van de bolide van de Nederlander raakte beschadigd en daarnaast kreeg hij een drive-through, waardoor hij op een ronde achterstand als 21e finishte. De race werd gewonnen door Fabian Leimer die ook al overtuigend naar de poleposition was gereden. Stefano Coletti werd tweede, voor Alexander Rossi.

Race 2

De tweede westrijd werd een prooi voor Sam Bird die vanaf de derde positie op de grid naar voren stoof. Felipe Nasr kwam nog erg dicht bij de Brit en had op de streep slechts een achterstand van 0,088 seconden. Coletti mocht voor de tweede maal dit weekend naar het podium. Frijns klom in de race snel naar de vijftiende stek, maar bandenproblemen deden hem terugvallen. De Jong deed het beter en werd na een degelijke race achttiende.