FOK!filmtips van de dag: Due Date

Elke dag worden er meerdere films op televisie uitgezonden. Welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daaraan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te kijken? Je leest het op FOK!

Ethan en Peter zijn twee onwaarschijnlijke reisgenoten op een duizelingwekkende reis die hun leven ingrijpend zal veranderen. Peter staat op het punt voor de eerste keer vader te worden. Zijn vrouw is al over vijf dagen uitgerekend. Terwijl Peter zich haast om een vlucht naar huis te halen zodat hij bij de bevalling kan zijn, gaan zijn beste bedoelingen volledig de mist in wanneer hij per toeval acteur in spé Ethan tegenkomt. Ethan dringt Peter een lift op en zo begint hun rit door het land. Verschillende auto's, talloze vriendschappen en Peters zenuwen delven tijdens deze rit het onderspit. Due Date heeft een cast met onder andere Robert Downey jr., Zach Galifianakis, Michelle Monaghan, Jamie Foxx en Juliette Lewis. Te zien om 20.30 uur op SBS6.

Lancelot, in de persoon van Richard Gere, reist af naar Camelot. Niet alleen om zich tot ridder te laten slaan of voor de eer, maar ook uit liefde voor lady Guinevere, gespeeld door Julia Ormond. Zij is echter voorbestemd om met koning Arthur, gespeeld door Sean Connery, in het huwelijk te treden, maar moet zichzelf bekennen dat zij van beide mannen houdt. Koning Arthur nodigt beiden van harte uit in zijn koninkrijk, niet wetende dat zijn liefde en vertrouwen zullen worden beschaamd door Lancelot en Guinevere. First Knight is te zien om 20.30 uur op RTL8.

Drie onwaarschijnlijke heldinnen gaan op weg naar Keltisch Brittannië om het te redden van de invasie van de Romeinen, in hun eigen en ongewone stijl. Gladiatress is te zien om 01.05 uur op BBC1.