FOK!filmtips van de dag: Knocked Up

Elke dag worden er meerdere films op televisie uitgezonden. Welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daaraan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te kijken? Je leest het op FOK!

Het is 1976 en Elizabeth is een gewoon elf jaar oud meisje. Sinds kort bidt ze echter elke dag voor de overgang naar volwassenheid, omdat ze heeft ontdekt dat haar hele leven uit één grote leugen bestaat; ze blijkt geadopteerd. Met alleen haar verbeelding als gids, besluit ze te vertrekken, op zoek naar haar eigen identiteit. Marion, haar adoptiemoeder, voelt zich al snel gedwongen om alle waarheden rondom Elizabeth bekend te maken. The Year Dolly Parton Was My Mom is te zien om 15.30 uur op Nederland 3.

De avonturenfilm Inkheart met Brendan Fraser in de hoofdrol is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van de Duitse schrijfster Cornelia Funke.

Mo Folchart heeft een wonderlijk maar soms verschrikkelijk talent. Als hij hardop voorleest uit boeken, brengt hij de karakters tot leven. Wanneer hij op een dag voorleest uit het boek Inkheart, haalt hij een aantal gemene karakters uit het boek en in de echte wereld. Alsof dat nog niet erg genoeg is, verdwijnt zijn vrouw in het boek. Zijn dochter Meggie, weet niets van haar vaders talent, alleen dat hij tot op vandaag weigert voor te lezen. Capricorno, één van de boosdoeners uit het boek, heeft jarenlang naar Meggies vader gezocht om zijn krachtige talent te gebruiken voor zijn eigen duistere doeleinden. Meggie en haar vader zullen er alles aan moeten doen om dat te voorkomen en Meggies moeder te redden. Te zien om 20.00 uur op RTL7.

Knocked Up is de tweede speelfilm geregisseerd door Judd Apatow. Hij maakte fuore met de originele komedie The 40 Year-Old Virgin met in de hoofdrol komiek Steve Carell. Seth Rogen speelde een bijrol in deze film en is nu dus door Apatow gepromoveerd tot hoofdrolspeler. En nog wel naast Katherine Heigl wiens carrière in de lift zit door haar rol als Dr. Isobel 'Izzie' Stevens in de televisieserie Grey's Anatomy.

Het rooskleurige leventje van de ambitieuze journaliste Allison Scott eindigt snel nadat ze met nietsnut Ben Stone in zeer dronken toestand in bed is beland. Dit dronken avontuurtje mondt namelijk uit in een ongewenste zwangerschap. Staande voor de keuze om de rest van haar leven alleen te doorkruisen of de vader van het kind beter te leren kennen, kiest ze voor het laatste. Het nieuws van haar zwangerschap komt voor Ben als donderslag bij heldere hemel. Maakt hij zich snel uit de voeten of blijft hij in de buurt om het kind te helpen opvoeden? Te zien om 21.30 uur op NET5.

Wanneer Rocky's oude vriend Apollo Creed omkomt bij een gevecht met de Russische boxer Ivan Drago, geeft Rocky zichzelf hier de schuld van. Ondermeer aangespoord door het arrogante gedrag van Drago besluit Rocky hem uit te dagen voor een gevecht. De locatie van deze titanenstrijd: Rusland. Rocky IV is te zien om 23.55 uur op SBS6.

Barbie: Fairy Secret, Hanni & Nanni, Once Upon a Time in Mexico en The Getaway zijn vandaag ook op de televisie te zien.