Voetbalclub Seref Spor voor jaar geschorst

De Amsterdamse amateurvoetbalvereniging Seref Spor is een jaar geschorst. Van twee voetballers wordt het lidmaatschap van de voetbalbond KNVB ingenomen. Ook moet de vereniging een boete van driehonderd euro betalen. Dat heeft de tuchtcommissie van de KNVB district West I besloten.

Volgens de commissie hebben meerdere teams en spelers van Seref Spor zich afgelopen seizoen bij herhaling schuldig gemaakt aan strafbare feiten. In maart werd de club al eens een voorwaardelijke schorsing van een jaar opgelegd.

Eind maart sprak een KNVB-commissie nog met Seref Spor over het hoge aantal tuchtzaken waarbij leden van de vereniging betrokken zijn. Vanwege dit gesprek besloot de Amsterdamse club drie teams uit de competitie te halen. Daardoor was alleen het eerste elftal van de vereniging nog actief.

Begin deze maand werd echter een wedstrijd tussen dit team en een andere Amsterdamse club voortijdig gestaakt. Volgens de tuchtcommissie namen spelers van Seref Spor tijdens dit duel deel aan een collectieve vechtpartij, waarbij twee spelers van de tegenstander gewond raakten. Daarop besloot de commissie de voorwaardelijke straf om te zetten tot een onvoorwaardelijke straf.

De schorsing betekent dat geen enkel team van de vereniging een jaar lang in competitieverband mag uitkomen. Ook mag geen enkel lid van de club een functie binnen de KNVB vervullen. In alle wedstrijden die de elftallen van de vereniging nog zouden spelen, krijgt Seref Spor een verlies van 0-3 te verstouwen.

Tegen de uitspraak kan nog beroep in worden gesteld.