PSV gaat vol voor tweede plaats

De selectie van PSV heeft de afgelopen week flink de tijd gehad om te treuren over het verlies tegen Ajax (2-3) afgelopen zondag. De landstitel is daardoor zo goed als vergeven aan de Amsterdammers. Volgens trainer Dick Advocaat ging de knop op donderdag echter om, richting het uitduel met AZ van zaterdag.

Advocaat wil het seizoen namelijk goed afsluiten. Dat betekent in zijn optiek minstens tweede worden in de competitie en de beker winnen. "We hebben wat goed te maken", meldde hij op de website van PSV. "Zeker voor onze fans, voor hen is het de grootste teleurstelling. Als de spelers trots hebben, moeten ze echt laten zien dat ze tweede willen worden."

In Alkmaar keert Wilfred Bouma terug in de selectie. De ervaren verdediger (34) is hersteld van een liesblessure. Jürgen Locadia, die onlangs zijn amandelen liet verwijderen, trainde apart. Hij sluit volgens Advocaat volgende week weer aan bij de groepstraining. Zodoende is alleen de van zwaar knieletsel herstellende Luciano Narsingh niet fit.