'Toyota naar Williams, Honda naar Sauber'

De nieuwe motorenregels in de Formule 1 zullen de nodige verschuivingen teweeg gaan brengen. Volgend jaar wordt de 2,4 liter V8-krachtbron ingeruild voor een gloednieuwe 1,6 liter V6-turbomotor, waardoor het voor nieuwe fabrikanten aantrekkelijk is om de sport te betreden.

Naast de huidige leveranciers Ferrari, Mercedes en Renault zouden ook Honda en Toyota terug willen keren in de sport. Cosworth lijkt juist na dit jaar niet meer terug te keren. Als Honda en Toyota terugkeren dan zal dit waarschijnlijk niet volgend jaar zijn, maar pas in 2015.

Een aantal teams zou wel belangstelling hebben voor de Japanse fabrikanten. Zo doen al lange tijd geruchten over een terugkeer van de combinatie McLaren-Honda en volgens Blick zou ook Sauber interesse in deze krachtbronnen hebben. De Zwitsers krijgen momenteel hun motoren van Ferrari. Toyota zou weer bij Williams in willen stappen om zo Kamui Kobayashi terug te kunnen laten keren in de Formule 1. De Japanner moest na afgelopen seizoen vertrekken bij Sauber.

Ook bij de huidige leveranciers zullen enkele verschuivingen te zien zijn. Marussia heeft naar verluidt interesse in de Ferrari-motoren, terwijl Toro Rosso deze juist in wil ruilen voor Renault. Red Bull Racing lijkt ook bij Renault te blijven, terwijl Force India onlangs bekendmaakte vanaf 2014 het tweede Mercedes-team te worden en hierdoor meer ondersteuning uit Duitsland te krijgen.