Man langer vast voor aftuigen voetballertje

De 18-jarige man uit Zoetermeer die ervan wordt verdacht tijdens een schoolvoetbaltoernooi een jongen van 11 jaar te hebben mishandeld, blijft voorlopig in de cel. De rechter-commissaris van de rechtbank in Den Haag heeft hem vrijdag voor veertien dagen in bewaring gesteld.

Het voetballertje liep door de mishandeling woensdag onder meer een gebroken pols op. Volgens de politie was het verder uit de hand gelopen als omstanders niet hadden ingegrepen.

Het slachtoffer deed met zijn school mee aan het veldvoetbaltoernooi in Zoetermeer en kreeg op een sportcomplex ruzie met een speler van een ander team. Begeleiders haalden de twee uit elkaar, waarna ze werden overgedragen aan hun docenten.

Daarmee leek het incidentje volgens de politie afgedaan, maar plotseling kwam de 18-jarige man het veld op en sloeg hij de jongen. Die viel, waarop de man hem begon te schoppen. Omstanders grepen in en hielden de 18-jarige Zoetermeerder in bedwang, zodat hij kon worden overgedragen aan de politie. Het bleek te gaan om de oudere broer van de jongen waar het slachtoffer eerder ruzie mee had.